{BOFF}

Könyv Infó

Rescue and Capture

Rescue and Capture

Yang YiLun 7 dan
Kiadó: Yutopian
Rang: 15k-1k

Ez az aprócska zsebkönyv kétségkívül a feladványos könyvek kategóriájába sorolandó. Bár általában nem annyira rajongok tisztán feladványos könyvekért, ez a kis műremek mégis nagyon tetszett. Elfér egy mellényzsebben, így akár buszon is lehet olvasgatni s - mint a címe is mutatja - nem kifejezetten az alakzatok véres lemészárlását segít elsajátítani, hanem a harcot és poziciószerzést.

Összesen 80 (szerintem egyre nehezedő) feladványt találunk benne. Minden oldal első felén vár bennünket egy-egy feladvány pár sor magyarázat kíséretében, a lap másik felén pedig a helyes választ és esetleg egy variációt, valamint a tipikus rossz választ, válaszokat olvashatjuk. (Helyhiány miatt mindig éppen 3 darabot). Tulajdonképpen ez az egyetlen ok, amiért nem 25k-tól javasoltam a könyvet, hiszen a kicsit "hiányos" magyarázat miatt valamennyi tapasztalatra mindenképpen szükség van, hogy tényleg lássuk, miért is éppen az a jó megoldás, illetve a megoldások közt nem szereplő hibás válaszok miért rosszak. 15k-tól azonban ez szerintem a legnehezebbek kivételével nem jelenhet problémát.

A könyv két részből áll (kétszer 40 feladvány). Az első rész a meneküléssel és kötéssel foglalkozik, (no persze gyakran előfordul, hogy a menekülés néhány kő likvidálásával oldható meg.) a második épp fordítva, a szökdöső kövek behálózására tanít.

Az első feladványok valóban nem túl bonyolultak, ugyanakkor elég ötletesek, nyugodtan ajánlom magasabb kyu szinten is. Nekem átlag egy perc elég volt a helyes válaszhoz és nemigen hibáztam. A szökdöső kövek elkapkodása szerintem már kicsit fogósabb dolog (vagy csak nekem megy nehezebben :) . Különösen a vége felé igen durva feladványok is vannak. Volt amelyiken sok sok percen keresztül törtem a fejem, és nem is voltam teljesen biztos a választásomban (és bizony volt úgy, hogy jogosan :-)).

Összefoglalva nagyon pofás kis könyvecske, biztos unaloműző akármikor, és nem egy izgalmas, érdekes megoldásra lelhetünk a lapjain.

-- 1 MonK

Copyright, © 2004. PaGoda Go Egyesület