{BOFF}

Könyv Infó

Intermediate level Power Builder, Vol1

Intermediate level Power Builder, Vol1

Wang RuNan 8d
Kiadó: Yutopian
Rang: 15-5k

Aki ezt a könyvet el akarja olvasni, nyilván tud angolul, így az angolul írt ismertetők szövegeit kár megismételni, inkább az egyik legjobbra felhívom a figyelmet: (kattints ide)

Az biztos, hogy közepes, erős kyúsok számára íródott a könyv, de egyesek szerint 5-10 kyús, mások szerint 12-15 kyús. Úgy lehet feloldani ezt az ellentmondást, hogy bizonyos részek az erosebb kyúsoknak is új, hasznos, de az anyag nagy része a gyengébbeknek szól.

5 kyúsként nem nagyon van jogom és képességem a könyv szakmai tematikáját bírálni, de a tálalás módja, az én ízlésemnek nem nagyon felel meg. Elég rossz gyakorlatnak tartom, hogy a feladványok megoldásához, magyarázatához szánt ábrák és szövegek folyamatosan követik a feladványt, és emiatt az embernek könnyen rávetül a tekintete, illetve megnehezíti a könyv kezelését, hogy letakarjuk a nem kívánatos részeket.

Szintén nagy hátrányának tartom a könyvnek, hogy a szöveget sokszor gondosan kell elolvasni, hogy pontosan követni lehessen. Gyakran több lépéses kombinációt úgy magyaráz el, hogy az elozo változat ábráját használja fel, például, ha fehér, fekete 7-re lép, válasz "a", majd fehér 5, fekete 4. De ez végül nem könyvlebeszélő, hanem könyvajánló, ezért a végén néhány pozitívumot. A stílusa elég közvetlen, mert az oktató három tanítvánnyal beszélget. (Eredetileg ez egy 30 leckéből álló TV-műsor volt.) Ez lehetőséget ad arra, hogy a buktatók, a hibás gondolatok egy történetbe kapcsolódjanak.

Tényleg a legalapvetobb joseki, fuseki és inváziós szituációkkal találkozunk. Az invázióknál elég nagyon jól részletezi a választási lehetőségeket, természetesen a hibás verziókat is megmutatva. Mindezek ismeretében, újra elolvasnám az elso két kötetet, és kíváncsian várom a harmadikat.

--Enel

Copyright, © 2004. PaGoda Go Egyesület