{BOFF}

Könyv Infó

Learn to Play Go, Volume V. The Palace of memory

Learn to Play Go, Volume V. The Palace of memory

Janice Kim
Kiadó: Good Move
Rang: 15k-3k

A Learn to Play Go sorozat ötödik kötete talán az eddigiek összefoglalója lehetne. Nem csak egy részére összpontosít a játéknak, hanem egy teljes képet ad arról, hogy mikor, mire is figyeljünk.

Elsőként veszi a szép alakzatokat, mint a go alapelemét, akár a matematikába az összeadást. Ezután konkrétabban kitér a megnyitásra, és ennek kapcsán néhány gyakrabban előforduló josekit is ismertet. Miután a szép alakzatok kapcsán, valamint az ezt megelőző kötetben már elég részletesen foglalkozott a középjátékkal, így azonnal a végjátékra ugrik. Az érdeklődőknek segítséget nyújt a lépések értékének kiszámításában is.

A sorozatnak a nagy előnye továbbra is a nyelvezete, és a tanításának módszerei. Ezúttal is meggyőződhetünk a nagyobb fejezetek végén, hogy megértettük-e az író gondolatát, és értékelhetjük tudásunkat. Bár nagyon alapvető dolgokkal kezdi, mégis inkább 15k felett ajánlott. Ha valaki úgy érzi, nem tud fejlődni ennek környékén, érdemes kezébe vennie ezt a könyvet, nagy valószínűséggel segíteni fog a továbblépésben. A korábbi kötetek (legalább 4. kötet) elolvasása nem árt, az író ugyanis már úgy hivatkozik rá, hogy az azokban megjelenő kifejezéseknek az olvasó már ismeri.

--Estrica

Copyright, © 2004. PaGoda Go Egyesület